Nieuwe dataservice Losbevestiging versnelt uw logistieke proces

Op het moment dat een container gelost is vanaf het zeeschip direct in uw inhuis-systeem een melding ontvangen? Dat kan door het integreren van onze nieuwe dataservice Losbevestiging. Vanuit uw inhuis-systeem kunt u vervolgens automatisch bij de Douane uw vooraangifte bevestigen of de vervolgaangifte doen. De Douane kan deze meteen afhandelen. Zonder dat van uw kant verdere handelingen nodig zijn. Uw container gaat snel verder de logistieke keten in.

De nieuwe Portbase-dienstverlening speelt in op de introductie in 2019 van het Container Vrijgave Bericht door de Douane. Anders dan nu is het indienen van een vervolgaangifte (of het definitief maken daarvan) vanaf dan pas mogelijk wanneer een schip daadwerkelijk in de haven is gearriveerd. Het moment van lossing van de container is de meest betrouwbare trigger om hiervoor tot actie over te gaan.

Dataservice
Losbevestiging is een zogenaamde dataservice. Vanuit bestaande Portbase-services worden specifieke velden hierbij samengevoegd tot één dataset. Deze implementeert u naar eigen inzicht in uw inhuis-systeem. Ontsluiting vanuit Portbase gebeurt via API’s.

Max Wiertz van douane-expediteur SGS Maco:
“Als douane-expediteur hebben wij meegedaan aan de pilot voor de dataservice Losbevestiging. Het is op zich een eenvoudige service, maar wel heel nuttig.
Wij implementeren de dataset in onze eigen douanesoftware. Op die manier kunnen
wij direct op het moment dat containers binnen zijn, automatisch het aanbrengbericht naar de Douane sturen. Onze klanten kunnen zo veel sneller bij de terminals hun containers ophalen.”

Voordelen dataservice Losbevestiging
Via de dataservice Losbevestiging beschikt u real-time, direct van de bron over betrouwbare losinformatie. Uw medewerkers hoeven voor het losmoment niet meer te bellen, mailen of terminal-websites in de gaten te houden. Vervolgacties kunt u in uw inhuis-systeem automatisch instellen. 24/7 kan zo zonder verdere handelingen de vooraangifte worden bevestigd of de vervolgaangifte worden gedaan. Dit maakt bijvoorbeeld weekendwerk overbodig.

Meer informatie
Op onze website vindt u meer informatie over de werking van de dataservice Losbevestiging en hoe u kunt aansluiten. Heeft u vragen? Onze afdeling Sales helpt u graag. U kunt hen bereiken via 088 625 25 34 of sales@portbase.com.