Nieuwe richtlijn Uniport Containers

Containers

Vanaf 1 september 2018 kunt u bij Uniport Multipurpose Terminals uw containers alleen nog afhalen met vervoersdocumenten volgens de vereenvoudigde Toegelaten Afzender procedure (TA-procedure met RTO-code MRN).
Onze Portbase-services Melding Import Documentatie en Transitaangifte passen wij hier op aan. Per genoemde datum is het dan niet meer mogelijk om voor Uniport NT1-documenten voor te melden.

Let op! Voor de nieuwe situatie is het belangrijk dat u tijdig een douanevergunning Toegelaten Afzender (TA-vergunning) heeft met vertreklocatie Uniport. Via de Douane kunt u deze vertreklocatie aan uw vergunning laten toevoegen of (indien u deze nog niet heeft) een TA-vergunning aanvragen. Doe het vandaag nog!

Melding Import Documentatie versnelt terminalafhandeling en achterlandlogistiek
Met de juiste TA-vergunning profiteert u ook na 1 september optimaal van onze Portbase-service Melding Import Documentatie. Via één ingang meldt u vooraf aan Uniport (en de andere grote containerterminals in Rotterdam) eenvoudig de nummers van al uw importdouanedocumenten. Het merendeel van uw containers – waaronder die met een TA-document met RTO-code MRN – kunt u vervolgens zonder papieren ophalen. Op de terminal hoeft u niet langs de Douane. De Portbase-dienstverlening draagt zo bij aan een soepele terminalafhandeling en versnelt de achterlandlogistiek.

Transitaangifte eveneens aangepast
Gebruikt u voor uw transaangiften aan de Douane onze handige webservice Transitaangifte? Houdt u er vanaf 1 september 2018 dan ook hier rekening mee dat voor containers die via Uniport de haven binnenkomen, alleen nog vervoersdocumenten volgens de vereenvoudigde TA-procedure zijn toegestaan.

Meer informatie
Heeft u vragen? Onze Service Desk helpt u graag.
U kunt hen bereiken via 088 625 25 25 of servicedesk@portbase.com.
Meer informatie leest u ook in de brief van Uniport.