Voormelden via Portbase binnenkort uitgebreid met Remote Check-In bij ECT

Delen:

Vanaf maandag 26 september wordt voor het voormelden van uw bezoeken aan Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) Remote Check-In gefaseerd beschikbaar gesteld via Melding Container Achterland Road (MCA Road) van Portbase.

Door in de service MCA Road een complete en correcte voormelding te doen, hoeft uw chauffeur op de ECT Delta terminal niet meer naar gebouw 5. Dat scheelt naar verwachting circa 15 minuten per bezoek. Ook op de ECT Euromax terminal kan een chauffeur sneller verder.

Marktintroductie

Remote Check-In wordt vanaf maandag 26 september in MCA Road gefaseerd beschikbaar gesteld voor gebruikers van de huidige RCI-dienst. Momenteel loopt een pilot. Geleidelijk schalen ECT en Portbase het aantal deelnemers hieraan verder op. U hoort tijdig van ECT wanneer uw bedrijf aan de beurt is. Eveneens ontvangt u informatie over hoe u Remote Check-In optimaal gebruikt. ECT zal de bestaande RCI-functie via haar eigen E-Service per 1 november beëindigen.

Onderdeel van Data Fuel

De toevoeging van Remote Check-In aan MCA Road is onderdeel van het programma Data Fuel. Samen met een groot aantal partijen werkt Portbase hierin de komende jaren aan verbeteringen, oplossingen en innovaties die het containerachterlandvervoer slimmer, efficiënter en duurzamer maken.

Dit gebeurt aan de hand van vijf verschillende V’s:

 • Verbeteren van het gebruiksgemak (services en diensten)
 • Verbreden van het aantal aansluitingen (meer terminals en depots)
 • Verdiepen door meer informatie beschikbaar te maken
 • Vernieuwen (samen met partners)
 • Vertrouwen in de keten (veiligheid)

De introductie van Remote Check-In voor bezoeken aan Hutchison Ports ECT Rotterdam valt zowel onder de V van verdieping, van de in MCA Road voor wegvervoerders beschikbare informatie, als onder de V van vertrouwen. Door de introductie van Remote Check-In wordt het gate proces veiliger. Bij het uitvoeren van de rit is de pincode niet meer nodig. Deze wordt vervangen door het RCI-nummer. Daarnaast kan de rit alleen worden uitgevoerd door een chauffeur met een cargocard van de organisatie die ook de Remote Check-In heeft aangemaakt of de gedelegeerde vervoerder (charter).Meer van Portbase

 • Over ons

  We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
 • Onze community

  Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]