Veilig toegang tot het Port Community System

De laatste dagen is er veel te doen over een beveiligingslek in Microsoft Internet Explorer. In de media zijn er verschillende berichten verschenen over dit lek. Portbase volgt de richtlijnen van het National Cyber Security Centrum (NCSC).

Het NCSC adviseert terughoudend te zijn met het bezoeken van websites die je niet kent of niet vertrouwt, en met het klikken op hyperlinks in ontvangen berichten. U kunt Internet Explorer dus blijven gebruiken, mits u alleen vertrouwde websites bezoekt.

Het Port Community System (PCS) van Portbase is geoptimaliseerd voor gebruik met Internet Explorer. Mits u de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen neemt (zoals een firewall en anti-virus software), is toegang tot het Port Community System op deze manier veilig.

Blijft u gebruik maken van Internet Explorer als standaardbrowser, dan moet u er rekening mee houden dat de volledige werking van het PCS in de veilige modus van Internet Explorer niet gegarandeerd is.

Voor het bezoeken van andere (voor u onbekende) websites raden wij u aan te kiezen voor een alternatieve browser, zoals Chrome of Firefox.

Vragen?
Vanzelfsprekend zijn wij zowel telefonisch als per e-mail via de Service Desk bereikbaar voor vragen van uw kant (servicedesk@portbase.com of 088 – 625 25 25).