Verdere uitbreiding exportdienstverlening

Portbase Melding Export Documentatie

De exportdienstverlening van Portbase krijgt een belangrijke upgrade. Na een intensieve voorbereiding vindt momenteel de introductie plaats van Melding Lading Export 2.0 voor het insturen van uitgaande douanemanifesten. Rederijen, cargadoors en ferryoperators worden op het ogenblik gefaseerd overgezet naar deze vernieuwde service, die moderne techniek combineert met groter gebruiksgemak en een aantal op aangeven van de deelnemers praktische verbeteringen.

“Dit is pas het begin,” zo zegt de product owner van de exportdienstverlening van Portbase, Yvette Eveleens. “Momenteel onderzoeken wij bijvoorbeeld ook of Melding Lading Export onderdeel is te maken van Bezoek Schip. Alles wat nodig is voor het afhandelen van een scheepbezoek aan een van de Nederlandse havens, komt zo voor gebruikers nog meer bij elkaar te staan.”

Cargo Controller Export

Een volgende stap in de uitbreiding van de exportverlening wordt de introductie in 2022 van Cargo Controller Export. Eveleens: “De basis hiervoor is de herbouw van het huidige Track & Trace Export. Veel expediteurs gebruiken die service voor het volgen van hun uitgaande lading. Via Cargo Controller Export willen wij dit nog beter voor hen faciliteren. Daarna is de ambitie om stap voor stap extra dienstverlening aan deze nieuwe service toe te voegen.”