API nieuwe service Cargo Controller nu beschikbaar

Voor het maken van een systeemkoppeling met onze aankomende service Cargo Controller kunt u nu de API-documentatie downloaden. Cargo Controller vervangt in april 2021 de huidige service Ladinginformatie die werkt via EDI. Met de komst van Cargo Controller bieden wij een nieuwe API-koppeling aan. Hoe sneller u de API-koppeling voor Cargo Controller realiseert, hoe eerder u de voordelen ervaart van deze nieuwe dienstverlening.

EDI-koppeling
Huidige klanten van Ladinginformatie kunnen voorlopig nog blijven werken via de bestaande systeemkoppeling. Deze klanten informeren wij tijdig wanneer wij de EDI-koppeling gaan stopzetten. Nieuwe funtionaliteiten van Cargo Controller zijn dan echter alleen beschikbaar via het web. Voor een optimaal gebruik van Cargo Controller is de API-koppeling nodig.

Let op! De nu beschikbare API is versie 1.0. In de loop van het jaar volgen verdere uitbreidingen. Abonneer u daarom op onze RSS Feed voor automatisch toegang tot de nieuwste API-specs. U bent zo altijd direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Nieuwe dienstverlening geeft regie
Cargo Controller is de nieuwe Portbase-dienstverlening voor het zien, volgen en sturen van importlading. De service maakt het mogelijk om de regie te nemen over alle binnenkomende ladingstromen. Dat geldt zowel voor containers, trailers, stukgoed als bulk. Cargo Controller biedt in vergelijking met Ladinginformatie meer mogelijkheden, een beter overzicht en een groter gebruiksgemak. Bijvoorbeeld ook voor het real-time inspelen op de verplichtingen van het Container Vrijgave Bericht (CVB). In 2021 wordt dit CVB door de Douane ingevoerd. Later in deze maand februari ontvangt u van ons uitgebreidere informatie over alle voordelen van Cargo Controller en over de prijsstelling.

Meer informatie
Over Cargo Controller leest u meer op onze website. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Peter Vink, Sales Manager. U bereikt hem via +31(0)88 625 25 07 of sales@portbase.com

Peter Vink

Specialist expediteurs

Verstuur een e-mail naar Peter Vink