Binnenkort ook importdocumenten voormelden bij inlandterminals

Waalhaven Botlek Terminal is de allereerste inlandterminal die u vanaf 13 oktober 2021 zal vragen via de service Melding Import Documentatie (MID) uw douanedocumenten voor import voor te melden. In de loop van deze maand zal R.B.C. Terminal dit ook aan u vragen. Voordat een truck daadwerkelijk naar een van deze terminals rijdt, is via Import Status (vanaf 20 oktober 2021) bovendien eenvoudig te controleren of alle verplichtingen voor de bewuste importcontainer(s) in orde zijn. 

Het voormelden van uw documenten via Melding Import Documentatie versnelt het afhalen van containers. Een chauffeur is aan de balie sneller klaar. Als extra dienstverlening kan de vervoerder via de service Import Status vooraf checken of de documentvoormelding daadwerkelijk is gedaan en de container dus is op te halen.

Let op! Na uw voormelding wordt uw douanedocument niet langer inhoudelijk aan de balie gecontroleerd. Bij gebruik van Melding Import Documentatie bevestigt u dat u uw douanedocumenten op een juiste wijze heeft opgemaakt. Houd daarbij rekening met de volgende eisen:

  • Voor R.B.C. Terminal dient u de juiste voorafgaande regeling op te geven; dit is het inslagnummer van R.B.C, dat u bij hen kunt opvragen.
  • Voor Waalhaven Botlek Terminal dient u de juiste voorafgaande regeling op te geven; dit betreft het RTO-vergunningsnummer van Waalhaven Botlek Terminal:  NLCWPNL000702-2020-AFF69084.

Eerste inlandterminals, meer volgen
Waalhaven Botlek Terminal en R.B.C. Terminal zijn allebei gevestigd in het hart van de Rotterdamse haven en fungeren met name als inlandterminal. Portbase wil in de komende tijd meer inlandterminals waar containers onder douanetoezicht staan aansluiten. De logistieke keten kan zo verder verbeteren, alle partijen profiteren. Melding Import Documentatie en Import Status zijn speciaal voor dit doel aangepast.

Meer informatie
Aan deelname aan Melding Import Documentatie zijn kosten verbonden. Het gebruik van Import Status is kosteloos. Wel dient u deze service aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op met de salesafdeling van Portbase via 088 625 25 34 of sales@portbase.com. U kunt de services ook direct aanvragen via https://aanvragen.portbase.com.

Hulp nodig?
Op Portbase Support vindt u voor Melding Import Documentatie en Import Status. instructievideo’s, een quick start guide en de antwoorden op veel gestelde vragen. Komt u er niet uit? Onze Customer Service helpt graag. U kunt hen bereiken via customerservice@portbase.com of 088 625 2525.