Eenvoudig en betrouwbaar exporteren vanuit Polen

Portbase verwelkomt Unilever Poland Services Sp. als eerste Poolse klant

Unilever Poland Services Sp. maakt sinds kort gebruik van het Port Community System (PCS) om zo hun exportlading op efficiënte wijze af te handelen. “De services ECS-notificatie en Track & trace ECS geven ons de zekerheid dat iedere keer wanneer wij de documenten uploaden, de documentatie voor onze exportlading compleet is.”, aldus Larry Iwanski, Junior Customer Service Specialist – Ocean Freight Unilever Poland Services.

Van zeep tot thee en van Noord-Amerika tot het Verre Oosten. Veel producten vinden via ECS-notificatie en Track & trace ECS de weg naar hun uiteindelijke bestemming. Larry Iwanski: “Deze services zijn voor ons een betrouwbare tool voor onze exportdocumentatie. Naar verwachting zullen we het komende jaar veel via Portbase gaan voormelden. Wij verwachten voor 2013 een significante toename van onze exportvolumes. Wij zijn zeer tevreden over deze services.”

Melding export documentatie

De services ECS-notificatie en Track & Trace ECS zijn onderdeel van de service Melding export documentatie. U kunt hiermee al uw douane-exportdocumenten eenvoudig elektronisch voormelden bij de containerterminals. Dat geldt zowel voor lading die valt onder het Export Control System (ECS) als uitgaande lading die wordt vervoerd met een NCTS-document (T1, T2). Op de terminals bent u op die manier altijd verzekerd van een snelle en betrouwbare dienstverlening.

Zonder kosten en heel eenvoudig

De service Melding export documentatie is voor exporteurs en expediteurs volledig gratis. De rederijen, cargadoors en terminals nemen alle abonnement- en gebruikskosten voor hun rekening. Daarnaast leveren ook Havenbedrijf Rotterdam en Havenmsterdam een substantiële financiële bijdrage.

Om te profiteren van de voordelen van Melding export documentatie dient u als exporteur of expediteur bij de containerterminal vooraf vijf basisgegevens over uw ECS en/of NCTS-lading in:

  • Boekingsnummer / inleverreferentie
  • Containernummer
  • MRN (Movement Reference Number)
  • Bruto gewicht zending
  • Documenttype

De voordelen

Dit vooraf indienen biedt u de volgende voordelen:

  • Uw gehele douanetechnische afhandeling van exportlading kan vanaf kantoor. Eenvoudige, complete registratie van uw douanedocumentatie bij de containerterminal.
  • Minder communicatie nodig met rederij en terminal
  • Snelle en betrouwbare afhandeling van uw containers op de terminals.
  • Alle informatie is vooraf aanwezig, documenten kunnen niet meer kwijtraken.

Direct meedoen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sales Manager Nils Minor, hij is te bereiken via 088-625 25 14 of via n.minor@portbase.com.