Geen onnodige handelingen, minder kosten en tijdwinst

Met de service Melding import documentatie meldt u als vervoerder alle nummers van uw douanedocumenten rondom importlading eenvoudig elektronisch aan de containerterminal. Dit geldt voor zowel IMA-nummers, MRN’s als vergunningnummers voor de DIN- en DEN-regeling. De containers haalt u vervolgens zonder papieren douanedocumenten op. Johan Groenevelt van Hebra Container Vervoer legt uit welke voordelen hij heeft:

Eén werkwijze voor alle terminals

De service Melding import documentatie kunt u gebruiken voor de APM Terminal Rotterdam, ECT City Terminal, ECT Delta Terminal, Euromax Terminal, Uniport en Barge Center Waalhaven. Via één service, één werkwijze én een scherm geeft u alle documentnummers voor het wegvoeren van containers eenvoudig aan hen door. Dat kan zowel via internet (handmatig of door het uploaden van Excel-bestanden) als door middel van een systeemkoppeling.

Door de douanedocumentatie via de website van Portbase in te schieten bij de terminals voorkomen wij dat onze chauffeurs steeds eerst bij de klant of hier op kantoor langs moeten voor het ophalen van een papieren document. Dat scheelt kosten en vooral ook tijd die de chauffeur vervolgens beter kan besteden.

Voordat u daadwerkelijk uw douanedocumentatie kunt gaan insturen, heeft u met de voor u relevante terminals wel een contractuele afspraak nodig. Portbase helpt u graag met de hiervoor benodigde formulieren.

Direct meedoen

Wilt u ook de service Melding import documentatie gaan gebruiken of heeft u nog vragen, neem dan contact op met de afdeling Sales via sales@portbase.com of 088-625 25 00.