Husa Transportation wisselt treinsamenstellingen uit met EMO

4e spoorvervoerder aangesloten op Rail Planning voor bulklading

Sinds kort rijdt spoorvervoerder Husa Transportation dagelijks een trein tussen de kolen- en ertsterminal van EMO op de Maasvlakte en het Duitse Roergebied. Net zoals de andere drie railpartners van EMO doen, gebeurt de uitwisseling van treinsamenstellingen en geladen gewichten daarbij elektronisch via de service Rail Planning van Portbase.

Frans Zoetmulder, Managing Director van Husa Transportation: “Het gebruik van Rail Planning maakt de administratieve afhandeling makkelijker. De wagenlijsten gaan elektronisch tussen ons en EMO heen en weer. Dat betekent minder invoerwerk en dus minder kans op fouten.”

“Ik ben zelf vijf jaar uit het spoorvervoer weggeweest,” zo vervolgt Zoetmulder. “Het is mooi om te zien dat Portbase voor de spoorsector nu echt werkt. Ik vind het een goede zaak dat wij als Rotterdamse spoorvervoerder zijn aangesloten. Als zich morgen bij ons een nieuwe klant aandient  – en deze via Portbase werkt – kunnen wij direct met hem beginnen met elektronische informatie-uitwisseling.”