,

Impact corona en continuïteit dienstverlening

De havens zitten aan het einde van hun 4e week sinds de coronamaatregelen van het Kabinet van kracht werden. De verlenging van vorige week betekent dat we ons allemaal genoodzaakt zien om nog een periode op afstand nauw samen te werken en te zorgen dat de continuïteit van onze dienstverlening geborgd blijft.

De afgelopen weken heeft het Port Community System stabiel gedraaid en heeft Portbase met veel verschillende stakeholders getoetst hoe zij aankijken tegen geplande releases en aanstaande implementaties. De uitkomsten en wat dit betekent voor de spelers in de logistieke keten zal Portbase op korte termijn communiceren. Alvast een geruststellende vooruitblik: de organisaties die Portbase gesproken heeft zien voor het overgrote deel geen reden om grote wijzigingen aan te brengen in releases en implementaties. Daarom startte Portbase, na overleg met betrokken klanten, deze week met de pilotfase van Cargo Tracker, een nieuwe service die inzicht biedt in track and trace informatie.

Ook binnen Portbase wordt gekeken naar beschikbare capaciteit en haalbaarheid van geplande trajecten. Afhankelijk van verdere maatregelen wordt alleen wat uitloop op bepaalde planningen voorzien. Zo gaat bijvoorbeeld de implementatie van IAMconnected, een nieuwe manier van inloggen wel door, maar vindt de uitrol na overleg met verschillende brancheorganisaties plaats tussen nu en de zomer zodat klanten de ruimte hebben om zich voor te bereiden. Een compleet overzicht van alle trajecten en de impact van corona volgt binnenkort.

Portbase blijft zich de komende tijd inzetten om stabiliteit te waarborgen zodat de digitale infrastructuur in de Nederlandse havens zo optimaal mogelijk blijft functioneren. Portbase, de Servicedesk en haar medewerkers blijven uiteraard via telefoon en mail beschikbaar.