Informatieplatform Nextlogic in de steigers

In Nextlogic werken vele partijen in de binnenvaartketen samen aan het verbeteren van het vervoer van, naar en binnen de Rotterdamse haven. Dit gebeurt via drie pijlers: realisatie van neutrale, integrale planningen voor afhandeling van de containerbinnenvaart, call-optimalisatie en performance-meting. Het fundament hiervoor is een breed informatieplatform dat momenteel in opdracht van Nextlogic wordt gebouwd door Portbase. Het Port Community System krijgt daarmee acht nieuwe c.q. verbeterde informatieclusters.

Realisatie gebeurt via de zogenaamde Scrum-methode. Minimaal eens in de twee weken vindt hierbij intensieve afstemming plaats met de gebruikersgroep van Nextlogic waarin meerdere terminals, depots en binnenvaartoperators vertegenwoordigd zijn. “Wij hebben het Port Community System gekozen om op die manier zoveel mogelijk hergebruik te kunnen maken van bestaande gegevens”, zo zegt de programmamanager Nextlogic Sjoerd Sjoerdsma. “De ontwikkeling van de acht informatieclusters is een innovatief traject waarbij Portbase zich nadrukkelijk opstelt als partner.”

“Wij hebben het Port Community System gekozen om op die manier zoveel mogelijk hergebruik te kunnen maken van bestaande gegevens”

Samen met ons wordt gezocht naar de juiste antwoorden op de complexe vragen die leven, bijvoorbeeld op de vraag hoe de informatie eenvoudiger te ontsluiten. Kan dat bijvoorbeeld met apps? Tegelijkertijd is er noodzakelijke aandacht voor het beheer van autorisaties en voor security. Begin 2015 verwachten wij dat een eerste versie van het informatieplatform voor ons beschikbaar komt.”

Dit artikel verscheen eerder in onze nieuwsbrief. Wilt u deze ontvangen? Meld u dan aan.