Kick off werkgroep Ladinginformatie 2.0

Woensdag 29 mei 2013 is weer een nieuwe werkgroep gestart voor de verdere ontwikkeling van de service Ladinginformatie 2.0. Op basis van wat in de achterliggende periode reeds was bedacht, bepalen expediteurs en importeurs hierin samen met Portbase de definitieve invulling van de nieuwe versie. Via de zogenaamde Scrummethode worden wensen vanuit de praktijk direct vertaald in het ontwerp.

Namens de sector praten in deze nieuwe werkgroep voor Ladinginformatie 2.0 vertegenwoordigers mee vanlcotrans, DB Schenker, DHL, Kerry Adco, Sony, Teidem Doncawear, VAT Logistics, WDS en FENEX. Customs Manager Kees Neele, deelnemer namens VAT Logistics:

“De werkgroep vormt denk ik een goede doorsnede van de uiteindelijke gebruikers. Zowel importeurs als expediteurs zijn vertegenwoordigd. In de eerste bijeenkomst hebben wij al echt stappen gemaakt met de beoordeling van invoerschermen. De aanpak wijkt ook af van die in eerdere projectgroepen voor andere services. In plaats van een vastomlijnd programma hebben wij met de werkgroep nu veel meer invloed op de volgorde van ontwikkelen en kunnen wij die – ook tussentijds – aanpassen aan de mate van belangrijkheid.”

Scrummethode

Met de Scrummethode ontwikkelt Portbase in sprints van twee weken steeds nieuwe onderdelen van een service. De werkgroep krijgt deze vervolgens ter beoordeling en kan feedback geven. Op die manier wordt naar een optimaal eindresultaat toegewerkt. De werkgroep kan tussentijds de prioriteit van onderdelen aanpassen.

Ladinginformatie 2.0

In de service Ladinginformatie raadplegen expediteurs en importeurs 24/7 eenvoudig hun ladinggegevens en reisinformatie van bezoekende containerschepen.an de hand hiervan kan men vervolgens efficiënt de administratie van binnenkomende lading afhandelen en het vervolgtransport regelen. De belangrijkste vernieuwingen in de versie 2.0:

  • Mogelijkheid voor een systeemkoppeling. Deelnemers kunnen ladinggegevens rechtstreeks inlezen in hun eigen inhuis-computersysteem en vervolgens hergebruiken.
  • Toevoeging van een wachtrijfunctie op internet.
  • Altijd actuele real-time ETA’s.
  • Indeling van de invoerschermen conform werkwijze expediteur/importeur.

Wij houden u uiteraard graag op de hoogte van de voortgang.lle ontwikkelingen met betrekking tot de werkgroep en de service Ladinginformatie 2.0 zijn te vinden op een speciale pagina op onze website. Hier vindt u onder andere presentaties van de werkgroepbijeenkomsten. De volgende werkgroepbijeenkomst staat gepland voor medio juli 2013.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over de service Ladinginformatie 2.0 kunt u altijd contact opnemen met onze Sales Manager Nils Minor. Hij is bereikbaar via T 010 – 252 22 81 en
E  n.minor@portbase.com.