Ladinginformatie 2.0 zo aantrekkelijk mogelijk maken

Cargadoors en rederijen willen Ladinginformatie 2.0 zo aantrekkelijk mogelijk maken

Samen met de markt ontwikkelt Portbase een nieuwe verbeterde versie van Ladinginformatie, de service waarmee uw klanten 24/7 eenvoudig hun B/L’s kunnen inzien en andere bijbehorende informatie raadplegen. Een werkgroep vanuit de cargadoors en rederijen denkt actief mee over de invulling. Hoe makkelijker en completer de service, hoe minder de expediteurs/importeurs u nog hoeven te bellen met aanvullende vragen.

Eerste bijeenkomst werkgroep

De werkgroep met cargadoors en rederijen levert voornamelijk input om deelname aan Ladinginformatie 2.0 zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. De deelnemers zijn afkomstig vanPL, China Shipping, Cosco, Hyundai, Maersk, MOL, NYK, OOCL, Unifeeder, Yang Ming en ZIM.

Mark Rook, Deputy General Manager Yang Ming – ‘Telefoonverkeer zal verder afnemen’

“De grootste winst van Ladinginformatie 2.0 wordt dat klanten via een systeemkoppeling de ladinggegevens rechtstreeks kunnen inlezen in hun eigen computersysteem en hergebruiken. Ook de beschikbaarheid van een altijd actuele ETA is belangrijk. Geen enkele cargadoor houdt dat zo nauwkeurig bij als Dirkzwager, waarmee Portbase afspraken heeft. Voor onze eigen Yang Ming organisatie verwacht ik dat bij het live gaan van Ladinginformatie 2.0 het telefoonverkeer nog weer verder zal afnemen.”

Tijdens de eerste bijeenkomst van de werkgroep op 11 juli 2013 zijn naast uitleg over de projectaanpak twee belangrijke punten besproken:

Automatische autorisatie voor deelname

Afgesproken is dat iedere expediteur/importeur die aansluit op Ladinginformatie 2.0 direct B/L’s kan raadplegen. Elke nieuwe gebruiker wordt automatisch geautoriseerd.

Toevoeging drie extra gegevens

Naast B/L-gegevens hebben expediteurs/importeurs ook informatie nodig over de bootkoers, eerste dag demurrage en retouradres lege container. Nog lang niet alle rederijen leveren in de service Melding lading import alle drie deze gegevens. Samen met de werkgroep denkt Portbase creatief na hoe dit is te verbeteren. Voor de eerste dag demurrage is inmiddels bedacht om in Ladinginformatie 2.0 per rederij de algemene contractuele voorwaarden te publiceren.

Meer informatie

Ladinginformatie 2.0 komt eind 2013 beschikbaar voor de markt. Wij houden u uiteraard graag op de hoogte van de voortgang. Alle ontwikkelingen met betrekking tot de werkgroepen en de service Ladinginformatie 2.0 zijn te vinden op een speciale pagina op onze website. Hier vindt u onder andere presentaties van de werkgroepbijeenkomsten. De volgende werkgroepbijeenkomst voor Cargadoors en Rederijen staat gepland voor medio september 2013.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Robina Romani, onze Sales Ondersteuning. Zij is bereikbaar via T 010 – 252 23 53 en E sales@portbase.com.