Makkelijker melden via de vernieuwde service Melding Lading Import

Na een succesvolle pilot met een aantal containercargadoors en bulkagenten, gaat Melding Lading Import 2.0 live. Op 1 februari zetten wij alle klanten automatisch om naar Melding Lading Import 2.0. Voor alle scheepsbezoeken die vanaf deze datum aangemaakt worden, meldt u de importlading in de vernieuwde service. De service verschijnt als apart tabblad naast de tabbladen van Melding Schip en Melding Gevaarlijke Stoffen.

Melding Lading Import via een systeemkoppeling
U kunt op dezelfde manier het bericht (IFTMCS) insturen. Inhoudelijk is er niets veranderd aan het bericht. De berichten verwerken wij automatisch in de vernieuwde service.
Het is tevens mogelijk om via API te koppelen. Als alternatief voor de EDI berichten en emailnotificaties, maar ook voor betrokken partijen om updates via API te ontvangen van MRN’s, losbevestigingen (incl. overlanded en shortlanded) en afschrijvingen van Douane. Bekijk de mogelijkheden hier of neem contact op met onze Salesafdeling via sales@portbase.com.

Belangrijkste voordelen van de vernieuwde service

  • Op één scherm heeft u zo het totale overzicht van uw meldingen voor schip en lading.
  • U kunt heel eenvoudig terugzoeken wie, wat, wanneer gemeld heeft en wanneer de meldingen zijn geaccepteerd door de Douane.
  • De service bepaalt automatisch of er een ENS en/of ATO aan de Douane moet worden gemeld. Als eerst een ENS nodig is, dan wordt na het akkoord van de Douane hierop, vervolgens automatisch ook een ATO verstuurd naar de Douane.
  • Op elk moment kunt u de Douane een update sturen
  • De mogelijkheid om via API te koppelen

De services Loslijst, Losbevestigingsrapportage, Losinformatie en Afschrijvingsrapportage zijn meegenomen in de vernieuwing. De voordelen van deze services werken ook in combinatie met het vernieuwde Melding Lading Import.

Het nieuwe Melding Lading Import is schaalbaar en flexibel beschikbaar in de cloud en daarmee in staat om nieuwe ontwikkelingen zoals de Europese Maritime Single Window omgeving en het Europese Import Control System 2.0 maximaal te faciliteren. En dat alles met de meest moderne securitystandaarden. Melding Lading Import is een van de hoekstenen van de dienstverlening van Portbase. Verschillende dataelementen worden hergebruikt in andere Portbase-services en bieden zo verderop in de logistieke keten meerwaarde in snelheid, transparantie en efficiency.

Support
Via Portbase Support is gedetailleerde gebruikersinformatie beschikbaar. Hier vindt u instructievideo’s, een Quick Start Guide en veelgestelde vragen.