Maritime Single Window: Portbase ontzorgt bedrijfsleven

Portbase gaat een koppeling maken tussen het Port Community System en het eind 2015 verwachte nieuwe Maritime Single Window (MSW). Bedrijven hoeven zodoende zelf geen extra investeringen te doen en meldingen te gaan verzorgen. Vanuit het Port Community System zet Portbase de noodzakelijke gegevens straks automatisch door naar het MSW. Zodra de overheid de definitieve specificaties van het MSW beschikbaar stelt starten wij met bouwen.

Het MSW is een initiatief van de Europese Unie en verplicht elke lidstaat om één centraal punt voor alle scheepsgerelateerde meldingen in te richten. In Nederland worden daar de douaneberichten aan toegevoegd. Portbase zal vanuit het Port Community System een koppeling met het MSW maken. Iedereen kan zodoende op de vertrouwde manier blijven werken en daarmee ook verder op in de logistieke keten optimaal profiteren van hergebruik van gegevens.

Portbase zal vanuit het Port Community System een koppeling met het MSW maken

Enkele berichten die voor het MSW nodig zijn – zoals scheepsvoorraden, bemanningsgegevens, passagiersgegevens – zijn nu nog niet in het Port Community System aanwezig. Portbase gaat deze als nieuwe services in de eigen dienstverlening integreren.

De startdatum van het MSW staat gepland voor 1 december 2015.

Dit artikel verscheen eerder in onze nieuwsbrief. Wilt u deze ontvangen? Meld u dan aan.