Meldt u de los-/laadlijsten al elektronisch bij Barge Center Waalhaven?

Toevoeging van twee codes in uw computersysteem volstaat

Via de service Barge Planning kunt u al 1,5 jaar ook bij Barge Center Waalhaven uw los- en laadlijsten elektronisch indienen.

Momenteel stuurt nog niet iedere binnenvaartoperator de los-/laadlijsten elektronisch, zo constateert de Terminal Manager van Barge Center Waalhaven, Peter de Witte. “En dat is voor alle betrokkenen jammer. Doet men dit wel, dan is via de service Barge Planning meteen te zien of een op te halen container daadwerkelijk op de terminal staat, de documentatie in orde is en de vrijstelling geregeld is. Achteraf ontvangt men bovendien een los-/laadbevestiging. Nu kan het voorkomen dat een schipper telefonisch zijn komst aankondigt, maar dat wij hem dan moeten vertellen dat zijn containers nog niet beschikbaar zijn. Door gebruik van Barge Planning voorkomt men dit soort situaties.”

Voormelden betekent win-win
Waarom nog niet alle binnenvaartoperators de los-/laadlijsten elektronisch indienen is voor De Witte gissen. “Mogelijk ontbreekt de routine die men wel heeft richting de andere terminals in Rotterdam. Maar het scheelt echt tijd, maakt een eind aan onnodig heen en weer bellen en voorkomt dat containers achterblijven op de kade. Voormelden is absoluut een win-win-situatie voor alle partijen. Iedereen kan efficiënter werken.”

Barge Center Waalhaven toevoegen is eenvoudig
Als deelnemer aan Barge Planning is het heel eenvoudig om met Barge Center Waalhaven elektronisch los- en laadlijsten te gaan uitwisselen. Het enige dat u hoeft te doen is in uw computersysteem in de lijst containerterminals twee codes toevoegen:

Terminalcode (BICS) – 00BCW
EAN-code  – 8713755267858

Mocht u vragen hebben in relatie tot de service Barge Planning, neem dan contact met de afdeling Sales via sales@portbase.com of 088-625 25 00.