Inloggen Port Community System verandert

Delen:

Veiligheid en gemak gaan via IAMconnected hand in hand
Het inloggen op het Port Community System (PCS) gaat veranderen. Binnenkort doet iedereen dit via IAMconnected, een nieuwe dienstverlening van Portbase die groter gemak combineert met hogere veiligheid. Portbase realiseert zich daarbij dat de huidige coronacrisis iedereen voor extra opgaven stelt. Overstappen naar het nieuwe inloggen is echter heel eenvoudig, wordt zorgvuldig begeleid en biedt concrete voordelen.

IAMconnected is het DigiD voor haven en logistiek. Via één ingang is het straks mogelijk om in te loggen voor meerdere digitale diensten. Het is niet meer nodig om voor elke dienst apart inloggegevens te onthouden. Eénmaal inloggen via IAMconnected volstaat. Havenbedrijf Rotterdam (voor My Port) en de Douane werken al met IAMconnected. In de komende periode gaat Portbase nu ook de deelnemers aan het PCS overzetten.

Wat gaat er gebeuren?
Portbase vraagt binnenkort alle gebruikers van het PCS om op IAMconnected een persoonlijk account aan te maken. In een paar minuten is dit gedaan. Het nieuwe inloggen op het PCS is vervolgens zowel veiliger als makkelijker. Een zelf gekozen gebruikersnaam en persoonlijk wachtwoord volstaan. En mocht iemand van baan veranderen, dan neemt men het persoonlijk IAMconnected account gewoon mee naar de nieuwe werkgever.

Stapsgewijze aanpak
Essentiële randvoorwaarde voor een veilig gebruik van het PCS zijn correcte en up-to-date bedrijfs- en gebruikersgegevens. Vanuit de algemene voorwaarden van Portbase hebben klanten hierin een belangrijke eigen verantwoordelijkheid. Portbase begeleidt deelnemers aan het PCS om:

 • voorafgaand aan de overstap naar IAMconnected de bedrijfs- en gebruikersgegevens in het PCS zorgvuldig te checken;
 • de overstap naar IAMconnected te maken, voor zowel organisatie als gebruikers.

Dit gebeurt in drie stappen:

 1. Alle hoofdcontactpersonen van deelnemende bedrijven ontvangen een verzoek om de bij Portbase bekende bedrijfsgegevens te controleren en waar nodig aan te passen.
 2. Portbase vraagt vervolgens de beheerder van het PCS-account (de zogenaamde organisation administrator) binnen een bedrijf:
  o om de geregistreerde gebruikers te checken en zo nodig te actualiseren;
  o om als eerste voor zichzelf een IAMconnected account aan te maken;
  o om zijn organisatie als deelnemer in IAMconnected op te voeren.
 3. Tot slot vraagt Portbase alle gebruikers:
  o om op IAMconnected een eigen persoonlijk account aan te maken;
  o dit account te koppelen aan het bedrijf waarvoor men werkt.

Het nieuwe veilige en makkelijke inloggen is vanaf dan een feit. Portbase biedt een ruime overgangsperiode aan. Alle deelnemende bedrijven en gebruikers krijgen voldoende tijd om over te stappen.

Meer informatie

Voor meer informatie over IAMconnected kunt u terecht op onze speciale supportpagina. Heeft u hierna nog vragen? Neem contact op met onze Customer Service, zij helpen u graag.Meer van Portbase

 • Over ons

  We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
 • Onze community

  Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]