Portbase neemt afscheid van Reisinformatie

Delen:

Per 29 februari 2024 neemt Portbase afscheid van de service Reisinformatie.

De service Reisinformatie wordt sinds 2006 gratis door Portbase aangeboden voor het volgen van schepen in de Nederlandse havens. Dit als aanvulling op het volgen van containerlading via Cargo Controller (voorheen Ladinginformatie).

Inmiddels voldoet de service Reisinformatie niet langer aan de technische standaarden die Portbase hanteert. Daarnaast is, met de komst van de services Cargo Controller en Melding Container Achterland, het gebruik van de service Reisinformatie sterk afgenomen en is er geen noodzaak meer om deze service aan te (blijven) bieden.

Om deze redenen wordt de service Reisinformatie per 29 februari 2024 uitgezet. Stap op tijd over naar één van de twee alternatieven, om te voorkomen dat u (mogelijk) informatie mist, zijnde de service Cargo Controller en de service Melding Container Achterland. Afhankelijk van uw rol kunt u kiezen voor ofwel de service Cargo Controller ofwel de service Melding Container Achterland.

Cargo Controller
Voor klanten in de rol van verlader of expediteur, die nog geen gebruik maken van Cargo Controller, adviseren wij om tijdig over te stappen naar de service Cargo Controller. Met Cargo Controller heeft u zelf de regie over uw lading. Meer informatie over Cargo Controller leest u hier.

Melding Container Achterland
Voor klanten in de rol van vervoerder, die nog geen gebruik maken van de service Melding Container Achterland, adviseren wij om tijdig over te stappen naar Melding Container Achterland. De service Melding Container Achterland biedt u een multimodaal voormeld portaal voor het voormelden van bezoeken en containers. Meer informatie over Melding Container Achterland vindt u hier.

Heeft u vragen of wilt u verdere toelichting over de uitfasering van de service Reisinformatie, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Sales, via +31(0)88 625 25 34 of sales@portbase.com.Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]