Nooit meer twijfelen aan B/L-gegevens

Juiste B/L-informatie! Sinds oktober is dit voor het indienen van invoeraangiften nog belangrijker. De Douane is door de introductie van het Container Vrijgave Bericht (CVB) veel strenger geworden. Komt het zendingsnummer (voor trailervervoer) of het B/L-nummer (in het containertransport) op uw invoeraangifte niet overeen met de opgave van de ferryoperator, rederij of cargadoor in de Aangifte voor Tijdelijke Opslag (ATO), dan volgt onherroepelijke afkeuring. Hetzelfde gebeurt als het brutogewicht in de invoeraangifte hoger is dan in de ATO. Mismatches heet dat. Voorheen controleerde de Douane hierop pas achteraf. Nu gebeurt dit direct bij aankomst van het schip. Lading mag pas vertrekken van de terminal locatie als de gegevens op de (nadere) aangifte en de ATO overeenkomen.

Steeds strengere douane-eisen

De tijd is dus voorbij dat u op een invoeraangifte ‘zomaar iets’ kunt invullen of zich een tikfout kunt permitteren. Fout betekent direct afkeuring en daarmee vertraging. Pas als de invoeraangifte is aangepast, kan de lading verder. En let op! De douane-eisen worden alleen maar strenger. In volgende fases gaat het CVB ook gelden voor transitlading en kijkt de Douane nog nauwkeuriger naar het gewicht.

Zeker zijn van de juiste B/L-informatie

Heel belangrijk daarom dat u als aangever zeker weet dat u altijd de juiste B/L-informatie heeft. De officiële weg is dat de vervoerder (in het ferryvervoer) en de rederij/cargadoor (in het containertransport) u dit steeds tijdig aanleveren. Maar bent u hier echt zeker van? En nemen in alle drukte uw eigen medewerkers de 16 of 17 cijfers en letters telkens wel goed over? Elke misser is er één en leidt in het transport onnodig tot vertraging.

Portbase biedt via Cargo Controller de oplossing. Op elk moment beschikt u via deze service rechtstreeks van de bron (ferryoperator, rederij, cargadoor) over de B/L-informatie en het gewicht zoals deze in de ATO staan. Naar wens door u te raadplegen via het web of door middel van een API direct in te lezen in uw systemen. Vergissingen zijn zo uitgesloten. Cargo Controller biedt daarnaast nog heel veel meer. Op dit moment zijn 40% van alle B/L’s van onze klanten al gekoppeld in Cargo Controller, dat zijn meer dan 4500 gebruikers. Lees hier wat Cargo Controller allemaal inhoudt en voor u kan betekenen!

In één oogopslag importladingen volgen

Met Cargo Controller pakt u de regie over uw containers en trailers. Bovendien kunt u ook gemakkelijk alle importladingen binnen de Nederlandse havens volgen en zien. Wilt u weten hoe? Ontdek de mogelijkheden en voordelen in onze whitepaper!