Praktische verbeteringen in service Melding domproc

Via de service Melding domproc meldt u de Douane eenvoudig dat van overzee gearriveerde goederen onder de DIN-regeling (domproc invoer) in het vrije verkeer worden gebracht of onder de DEN-regeling (domproc entrepot) naar een entrepot gaan. Voor uw gemak hebben wij in de service enkele praktische verbeteringen doorgevoerd:

Toevoeging referentienummer / dossiernummer uit service Ladinginformatie

De eigen referentienummers / dossiernummers die u in de service Ladinginformatie toekent aan B/L’s tonen wij nu ook automatisch voor u in het overzichtsscherm van de service Melding domproc. Uw administratie wordt zo nog makkelijker en overzichtelijker.

Mailalert voor ontvangend entrepot

Wanneer u lading aangeeft voor de domproc-regeling kunt u de verantwoordelijke in het bestemmingsdepot voortaan direct via een e-mailnotificatie informeren dat lading in het entrepot is geplaatst. Dit verhoogt de veiligheid in de logistieke keten. De gehele afhandeling verloopt bovendien nog soepeler.

Verbeterd volgbriefje

Hoewel de domproc-regeling in principe papier overbodig maakt, stelt een aantal bedrijven voor zijn administratie toch prijs op het gebruik van een volgbriefje. Dit volgbriefje is tevens noodzakelijk in het geval van een noodprocedure bij systeemproblemen. Het volgbriefje is op de volgende punten voor u nog makkelijker gemaakt:

  • Het door u in de service Ladinginformatie ingevoerde referentienummer / dossiernummer wordt voortaan ook automatisch op het volgbriefje getoond;
  • Het containernummer en B/L-nummer staan op het volgbriefje tevens vermeld als barcode. U kunt deze gegevens zo eenvoudig overnemen in uw inhuis-computersysteem.
  • Het uitprinten van meerdere volgbriefjes tegelijk is nu met één handeling mogelijk. Hierdoor bespaart u tijd en werkt u nog efficiënter.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen, neem dan contact op met onze Sales Manager Nils Minor. Hij is bereikbaar via T 010 – 252 2281 en E n.minor@portbase.com. U kunt natuurlijk ook op onze website kijken.