Service Melding voedsel en waren weer makkelijker

Vanaf 11 augustus 2013 biedt de service Melding voedsel en waren u een vereenvoudigde referentietabel. Deze nieuwe goederencodetabel bevat alleen de richting NVWA benodigde GN-codes. Het opmaken van GDB-aangiften is hierdoor voor u nog makkelijker. De kans op gebruik van een foutieve code – en daarmee onnodige afkeuring van uw aangifte – neemt verder af.

Met deze aanpassing stapt Portbase af van het hanteren van één referentietabel met zowel GN-codes als HS-codes (relevant voor douaneaangiften). Uw gebruiksgemak neemt verder toe.

De nieuwe, geactualiseerde referentietabel met GN-codes biedt bovendien meer zoekopties. Per code staan van een product meer kenmerken vermeld.

!! Let op Wanneer u voor het weekend van 10 – 11 augustus via Portbase een GDB-aangifte indient en u deze ná dat weekend van de NVWA terugkrijgt met het verzoek tot wijziging, dan zal in het beeldscherm het veld met de GN-code leeg zijn. U moet deze code dan wederom invullen.

Meer informatie

De aanpassing van de service Melding voedsel en waren is onderdeel van de standaard dienstverlening van Portbase en komt kosteloos tot uw beschikking.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Robina Romani, Sales ondersteuning. U kunt haar bereiken via T 010 – 252 23 53 en E sales@portbase.com.