,

Slimme oplossing voor uitwisselen transportopdrachten

Bedrijven in de containersector kunnen nu via één ingang met al hun relaties elektronisch transportopdrachten uitwisselen. Binnen het Port Community System van de Nederlandse havens biedt Portbase hiervoor de nieuwe service Transportopdracht. Overtikken van gegevens en die vervolgens faxen of mailen is niet meer nodig. Snelheid en betrouwbaarheid in de logistieke keten nemen verder toe.

De service Transportopdracht regelt het automatisch versturen van transportopdrachten vanuit expediteurs, rederijen, importeurs en exporteurs aan hun weg-, binnenvaart- en spoorvervoerders. Opdrachten gaan daarbij rechtstreeks van computersysteem naar computersysteem. Ook het intrekken van opdrachten, het doorgeven van wijzigingen en het versturen van opdrachtbevestigingen is op deze manier heel eenvoudig.

Miriam Winkel van Neele-Vat Logistics: “De service bespaart ons echt tijd. Wij hoeven geen gegevens meer over te tikken. Het voorkomt bovendien fouten en vermindert zo de kans op problemen onderweg.”

Bert van der Heijden van G. v.d. Heijden & Zn: “Opdrachten lopen rechtstreeks onze planning in. Van hieruit kunnen wij met de informatie de boekingen doen, ritten aanmaken, containers voormelden, enz. Heel efficiënt allemaal!”