Van der Stelt Logistics is middels de Portbase services volledig voorbereid op de Vertrouwensketen

Van der Stelt Logistics, gevestigd in Giessen, Noord-Brabant, ziet de uitrol van de Vertrouwensketen als een kans om de data-uitwisseling tussen alle betrokken partijen in de wereldwijde supply chain te verbeteren.

“Vanaf het begin zijn we via Portbase betrokken geweest bij de ontwikkeling en invulling van de Vertrouwensketen in de pilotfase,” aldus Gerrit de Joode van Van der Stelt Logistics. Samen met diverse partijen is er gewerkt aan een praktische invulling van het proces, wat heeft geleid tot een snelle en efficiënte uitwisseling van benodigde data.

Via de beschikbare API koppelingen ontsluit Van der Stelt Logistics diverse Portbase services, waaronder Melding Container Achterland en Cargo Controller, binnen hun TMS.

De integratie binnen het transport management systeem en bij uitzonderingen gebruik te maken van de ‘webschermen’, stelt Van der Stelt Logistics in staat om snel en nauwkeurig klanten te voorzien van de actuele containerstatus. “Onze rol als logistiek dienstverlener binnen de ‘digitale wereld’ is om de klant te laten focussen op haar eigen processen, terwijl wij zorgen voor de logistieke afhandeling op basis van de actuele containerstatus,” voegt De Joode toe.

Het bedrijf ziet veel kansen op het gebied van digitalisering, met name in het delen van container statussen en het gebruik van tools zoals ‘Port Alert’ voor chauffeurs en planners om accuraat om te gaan met alle uitdagingen die digitalisering met zich meebrengt.