Vivienne de Leeuw volgt Ronald Paul op als voorzitter van Raad van Commissarissen Portbase

Per 1 september is Ronald Paul teruggetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Portbase vanwege zijn vertrek bij Havenbedrijf Rotterdam. Vivienne de Leeuw, CFO van Havenbedrijf Rotterdam, neemt zijn plaats over als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Bevlogen voorzitter

Ronald Paul nam als COO per 1 september 2020 afscheid van Havenbedrijf Rotterdam. Dit betekende dat ook zijn voorzitterschap van Raad van Commissarissen bij Portbase eindigde. Portbase gaat een bevlogen voorzitter missen die samen met de andere commissarissen het digitale hart van de Nederlandse havens de afgelopen jaren heeft begeleid en geadviseerd op tal van terreinen. Mede door zijn inzet is de organisatie gegroeid naar een volwassen bedrijf met een vast positie in het havenlogistieke ecosysteem. Ook in de samenwerking met andere havens heeft Ronald Paul een grote rol gespeeld. Zijn inspanningen om overheden, bedrijfslevens en de havens samen te brengen heeft Nederland tot aantrekkelijke logistieke hotspot in Noordwest-Europa gemaakt. Portbase is Ronald Paul zeer erkentelijk voor zijn inzet en betrokkenheid.

Ervaren bestuurder

Met het aanstellen van Vivienne de Leeuw heeft Portbase een nieuwe voorzitter en ervaren bestuurder aan boord met grote financiële expertise en kennis van thema’s als data intelligence, procesoptimalisatie en transitie naar nieuwe verdienmodellen. Zij is sinds haar aantreden bij het Havenbedrijf naast financiën verantwoordelijk voor digitalisering en innovatie.
Vivienne de Leeuw was hiervoor onder meer CFO bij RTL Nederland en CFO bij KPN Consumer Residential. Zij begon haar financiële carrière in 1999 en bekleedde onder andere leidinggevende functies op het terrein van Corporate Finance en Investor Relations bij Arthur Andersen/Deloitte en Unibail-Rodamco.

De Raad van Commissarissen van Portbase bestaat nu uit de volgende personen:
Vivienne de Leeuw (voorzitter) – Chief Financial Officer Havenbedrijf Rotterdam
Steven Lak – Algemeen voorzitter Evofenedex
Peter Den Breejen – Managing Director Cosco Container (Netherlands)
Eduard de Visser – Director Strategy & Innovation Havenbedrijf Amsterdam
Dione de Jong-Elsinga – Partner Deloitte Consulting