Zelf eenvoudig aan de slag met digitalisering!

Eén van de grootste thema’s in de huidige havenlogistiek is digitalisering. De sector heeft hierin nog een grote inhaalslag te maken. Aan de importzijde bijvoorbeeld is voor veel partijen voortdurend bellen, mailen, Excels rondsturen en rederij-/terminalwebsites raadplegen volop de dagelijkse praktijk. Of wat ook regelmatig gebeurt: alvast uren vooruit bij de terminal een truck klaarzetten, omdat het precieze losmoment van de lading onbekend is.

Doet u het ook op die manier? Wellicht dat u wel aan veranderen denkt, maar ontbreekt gewoon de tijd om door te pakken. Uw medewerkers zijn bovendien dusdanig handig in uw huidige manier van werken, dat het met wat passen en meten altijd wel goed gaat. Duurzaam is het echter allerminst. Zeker in de huidige tijd van personeelstekorten, nieuwe ‘digitale’ generaties die hun intrede doen en klanten die steeds meer oren krijgen naar digitaler werken.

Het kan heel eenvoudig anders

Waarom kijkt u niet eens verder? Bijvoorbeeld door de service Cargo Controller van Portbase te gaan gebruiken. 24/7 biedt dit u uitgebreide track & trace van inkomende schepen (ETA, ATA), complete B/L-informatie rechtstreeks van de bron, inzicht in eventuele douane-inspecties, het losmoment van uw lading en nog heel veel meer. De voordelen merkt u direct in de praktijk:

> Altijd actueel zicht op alle noodzakelijke importinformatie
> Geen tijdrovend speurwerk meer op rederij- en terminalwebsites
> Einde aan mismatches met de Douane
> Steeds op het juiste moment indienen van invoeraangiften
> Beter plannen van vervolgtransport, dus minder demurrage en detention
> Enz.

Uw medewerkers krijgen meer tijd voor andere zaken, hoeven minder over te werken en het allerbelangrijkste: u verbetert uw dienstverlening.

En hoe gaat het aansluiten dan?

U kunt alles uit handen geven! Cargo Controller is via een abonnement dag en nacht voor u beschikbaar via het web. Een stap verder is dat u Cargo Controller gebruikt via een API-koppeling. In dat geval gaat alle informatie rechtstreeks uw eigen systeem in. Maar wat u ook kiest: via Cargo Controller zet u heel eenvoudig concrete stappen in digitalisering!

In één oogopslag importladingen volgen

Met Cargo Controller pakt u de regie over uw containers en trailers. Bovendien kunt u ook gemakkelijk alle importladingen binnen de Nederlandse havens volgen en zien. Wilt u weten hoe? Ontdek de mogelijkheden en voordelen in onze whitepaper!