Data versnelt afhandeling vertraagde Suez-schepen in Rotterdamse haven

Door de stremming van het Suezkanaal hebben veel zeeschepen vertraging opgelopen. Doordat schepen na de Suez stremming vertraagd en kort achter elkaar aankomen in Rotterdam zijn er veel verschuivingen in de planningen. Het gevolg is veel onduidelijkheid over de verwachte aankomst van schepen.

Om transporteurs, verladers en andere marktpartijen up-to-date inzicht te bieden in de aankomsttijden van schepen heeft Portbase samen met Havenbedrijf Rotterdam en de terminals van APM, ETC en RWG het initiatief genomen om een real time overzicht van aankomsttijden te ontwikkelen op haar website.

Real time informatie

Vervoerders, verladers en klanten kunnen vanaf vandaag vroegtijdig zien wanneer welke schepen gepland zijn om in Rotterdam behandeld te worden. Vervoerders die containers komen ophalen kunnen met behulp van deze real time informatie ruim voordat het schip de haven van Rotterdam bezoekt reeds voorbereidingen treffen.

Een centraal overzicht

Het overzicht op de website van Portbase is de enige die in één centraal overzicht rechtstreeks inzicht biedt in de terminalplanningen van alle deepsea terminals in de haven van Rotterdam. Daardoor biedt de website de meest betrouwbare informatie over aankomst van schepen in de haven van Rotterdam. Deze tijdelijke dienstverlening toont de meerwaarde aan van het delen van data voor de gehele logistieke keten.

Cargo Controller

De verwachte aankomsttijd van schepen is ook beschikbaar in de Portbase service Cargo Controller. Deze service is gericht op verladers en expediteurs en geschikt voor de afhandeling importstromen. Portbase werkt samen met haar community voortdurend aan de uitbreiding en verbetering van deze dienstverlening.