Havenbedrijf brengt Boxinsider onder bij Portbase

Delen:

Havenbedrijf Rotterdam brengt de in oktober 2019 gelanceerde Track & Trace dienstverlening Boxinsider onder bij Portbase. De overheveling wordt per direct in gang gezet. Hiermee zet de Rotterdamse haven de volgende stap richting een geïntegreerd logistiek netwerk. Bij Portbase wordt de Track & Trace service onderdeel van de verbeterde importdienstverlening rondom lading onder de naam Cargo Tracker. 

Complementaire dienstverlening

Portbase beheert de digitale infrastructuur van de Nederlandse havens. Zij bedient met verschillende typen dienstverlening alle betrokken partijen in de (haven)logistieke keten. Track & Trace dienstverlening is een onderdeel van het totale aanbod. Havenbedrijf Rotterdam en Portbase beschikken op dit moment los van elkaar over data, kennis en dienstverlening die Track & Trace ondersteunt. Door Track & Trace activiteiten van beide organisaties te bundelen ontstaat er een completere dienstverlening en een duidelijke propositie naar de markt.

Pilotfase

Cargo Tracker komt in het voorjaar van 2020 als pilot beschikbaar. De klanten die al aangesloten waren op Boxinsider merken, buiten visuele aanpassingen van het scherm, niets van de overgang. Klanten die zich aanmelden, maken in de pilotfase gratis gebruik van de dienstverlening. Officiële lancering vindt plaats voor de zomer. De nieuwe service stelt betrokken partijen in staat om op de hoogte te blijven van lading die zij behandelt of waarvoor zij ontvanger is. Cargo Tracker is daarmee vooral geschikt voor partijen die hun logistiek en meldplichten uitbesteden, maar nog wel inzicht willen in de ladingstroom om de eigen processen en planning hierop af te stemmen.

Nauwe samenwerking

Het Havenbedrijf en Portbase blijven samenwerken om deze en toekomstige dienstverlening te ontwikkelen en in de markt te zetten. Het gezamenlijk doel is dat klanten de haven ervaren als naadloos onderdeel van hun logistieke keten. Met de samenwerking bevestigt de Rotterdamse haven haar positie als digitale koploper in slimme havenlogistiek.

Van ladinginformatie naar ladingregie

Op dit moment werkt Portbase aan een doorontwikkeling van huidige service Ladinginformatie 2.0.  Deze vernieuwde service, met de naam Cargo Controller, maakt het mogelijk om eenvoudig informatie over lading in te kunnen zien en te kunnen volgen, maar ook te kunnen sturen door (vervolg)acties uit te voeren en eigen lading efficiënt toe te kunnen wijzen aan partners en het proces te kunnen volgen. Cargo Tracker is een logisch onderdeel van deze dienstverlening en komt als eerste functionaliteit van Cargo Controller beschikbaar.Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]