In één week ruim 1000 wegvervoerders getraind

Delen:

In goed één week tijd zijn in september ruim 1000 wegvervoerders getraind voor hun aanstaande bezoeken aan de nieuwe containerterminals op Maasvlakte 2. In de verplichte training hebben de transporteurs geleerd hoe Rotterdam World Gateway (RWG) en APM Terminals Maasvlakte II gaan werken, hoe containers en lading hier vanaf eind 2014 voor te melden en hoe een tijdslot te reserveren. Het is voor het eerst in een Nederlandse haven dat terminals met een reserveringssysteem voor vrachtwagenbezoeken gaan werken. Doel is een optimale doorstroming te creëren en files voor de poort te voorkomen.

De trainingen voor de wegvervoerders zijn gegeven door Portbase, in samenwerking met de nieuwe containerterminals. Portbase is de organisatie achter het Port Community System van de Nederlandse havens. Alle informatie-uitwisseling met de nieuwe containerterminals loopt straks via dit centrale platform. Daarbij geldt op Maasvlakte 2 dat informatie altijd de containers vooruit gaat. Voordat een weg-, spoor- of binnenvaartvervoerder daadwerkelijk een container kan komen brengen of halen, moet deze 100% goed zijn voorgemeld en moet tevens een tijdslot zijn aangevraagd. Ook de exporteurs, importeurs en expediteurs hebben hierin een rol. Zij moeten vooraf – eveneens via Portbase – alle douanedocumentatie voormelden.

De ruim 1000 getrainde transporteurs vertegenwoordigen het gros van de wegvervoerders die het containervervoer van en naar Rotterdam verzorgen. Allen hebben na afloop van de training een certificaat ontvangen. RWG en APM Terminals Maasvlakte II stellen het hebben van een certificaat verplicht om als transportonderneming toegang tot de terminals te krijgen.Meer van Portbase

  • Over ons

    We bouwen de slimste havencommunities. Samen vergroten we het potentieel van data voor ​​naadloze, duurzame en veilige goederenstromen.
  • Onze community

    Samen bouwen aan slimme platforms en communities die havens en logistieke ketens naadloos, duurzaam en veilig maken.​  Samen bouwen we de slimste havencommunities. Dat is onze missie. Een belangrijk woord in deze missie is samen, want Portbase werkt voor alle organisaties in onze community. Dit betekent dat we een neutrale positie innemen in de haven. Een dochteronderneming […]