Afmelding NCTS Export Containers

Afmelding NCTS Export Containers

Het elektronisch afmelden verbetert de doorstroming op de terminal en de kwaliteit van de terminal processen

Optimalisatie van terminal afhandeling met elektronische afmelding

Via de service Afmelden NCTS Export Containers kunnen de Deepsea-, shortsea- en ferryterminals Transit (NCTS) documenten automatisch afmelden via Portbase. Door het elektronisch afmelden verbetert de doorstroming op de terminal en verbetert de kwaliteit van de terminal processen.

Product beschrijving

De service Afmelding NCTS Export Containers meldt zowel T1 (Externe Uniedouanevervoer) als T2 (Intern Uniedouanevervoer) af bij de Douane als de zending op de eindbestemming is.

De documenttypes RT1 en RT2 geven aan dat het transitdocument op zijn eindbestemming is, deze documenten zullen afgemeld worden via de service. Extern en intern doorgaand Uniedouanevervoer, documenttypes TT1 en TT2, zal niet afgemeld worden omdat deze niet op de eindbestemming zijn. Houd er rekening mee dat voor het gebruik van Afmelding NCTS Export Containers de terminal de douanevergunning Toegelaten Geadresseerde (TG) nodig heeft.

Service kenmerken

  • BetaaldAbonnementfee en/of transactiefee van toepassing.
  • WebschermGebruik van de service is mogelijk via een webscherm.


Aanvullende eisen

Voor deze service zijn er geen aanvullende eisen.

Hoe aansluiten?

Deze service is alleen beschikbaar via webschermen.

Kosten

De kosten voor deze service zijn afhankelijk van het aantal deelnemende terminals. Vraag hier het actuele prijsoverzicht aan.


Zo vraag je deze service aan

Om een service aan te vragen, heb je een IAMconnected-account nodig, die gekoppeld is aan je organisatie.
Meer informatie over het registratieproces kan je lezen op de pagina Zo vraag je een service aan. Of download de zeven stappen van het registratieproces als pdf.

Heb je al eerder een service afgenomen? Log dan in met jouw IAMconnected-account.

Als nieuwe klant maak je eerst een account aan, die je vervolgens aan je organisatie koppelt.


Testiomonials

“De vrachtwagenchauffeur hoeft bij de Douane géén stop meer te maken voor het afgeven van het NCTS-document. Ook voor containers op treinen en binnenvaartschepen is dat niet meer nodig.”

Service aanvragen

Klaar om je logistieke processen te optimaliseren? Vraag de service direct aan of neem contact met ons op. Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het aanvragen van de gewenste service.


Relevante services voor jou