36 Afmelding NCTS Export Containers

Via de service Afmelden NCTS Export Containers kunnen de Deepsea-, shortsea- en ferryterminals Transit (NCTS) documenten automatisch afmelden via Portbase. Door het elektronisch afmelden verbetert de doorstroming op de terminal en verbetert de kwaliteit van de terminal processen.

Voordelen

  • De terminal hoeft aan de Douane geen papieren document te overhandigen.
  • De vervoerder hoeft op de terminal niet langs de (douane)balie.
  • Voormelden van het NCTS-document via Melding Export Documentatie volstaat.
  • Einde aan mismatches tussen terminal- en douanesysteem.

De service meldt zowel T1 (Externe Uniedouanevervoer) als T2 (Intern Uniedouanevervoer) af bij de Douane als de zending op de eindbestemming is.

De documenttypes RT1 en RT2 geven aan dat het transitdocument op zijn eindbestemming is, deze documenten zullen afgemeld worden via de service. Extern en intern doorgaand Uniedouanevervoer, documenttypes TT1 en TT2, zal niet afgemeld worden omdat deze niet op de eindbestemming zijn. Houd er rekening mee dat voor het gebruik van deze service de terminal de douanevergunning Toegelaten Geadresseerde (TG) nodig heeft.

Het documentnummer en type wordt opgegeven bij het maken van de voormelding. Kijk bij onze service Melding Export Documentatie hoe dit werkt.

Vraag een demo aan

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een afspraak voor een demo.

Service aanvragen

Bestaande klant*:

Inloggen met IAMconnected

*Belangrijk: uw persoonlijk IAMconnected-account dient aan een organisatie gekoppeld te zijn. Bekijk hier hoe u dit kunt doen.

Nieuwe klant:

Registreren

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen kunt u een service aanvragen. Meer informatie over het registratieproces leest u hier.

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

  • Containers
  • Doelgroepen
    • Terminal