Melding Bunkers

Melding Bunkers

Elektronisch voormelden van voorgenomen bunkeractiviteiten

Elektronisch voormelden van voorgenomen bunker activiteiten in de havens van Rotterdam en Dordrecht

Melding Bunkers is de eerste stap naar volledig papierloos bunkeren. Elektronisch voormelden is een stuk efficiënter dan de huidige manier van werken en leidt tot een accurater, betrouwbaarder inzicht in geplande bunkeractiviteiten. 

Service beschrijving

Dankzij elektronische bunkermeldingen wordt informatie eenvoudig en overzichtelijk gedeeld. Zo is het mogelijk om met één handeling data te versturen naar zowel Havenmeester als de Douane (optioneel).  

Hierdoor maakt Melding Bunkers het overbodig om met meerdere platformen te werken. Zo is het niet meer noodzakelijk gebruik te maken van VHF (Havenmeester) en Maritime Single Window (Douane). 

Melding Bunkers is dé tool voor bunker barge operators die voorgenomen bunkeringen in Rotterdam en Dordrecht elektronisch willen aanmelden. 

Service kenmerken

  • Niet-betaaldGeen abonnementfee en/of transactiefee van toepassing.
  • WebschermGebruik van de service is mogelijk via een webscherm.


Aanvullende eisen

Voor deze service zijn er geen aanvullende eisen.

Hoe aansluiten?

Deze service is alleen beschikbaar via webschermen.

Kosten

Gebruik van de Melding Bunkers-service is kosteloos voor alle gebruikers. Deze service is van essentieel belang voor het operationele succes van havens en wordt daarom volledig gefinancierd door de havenautoriteiten.  


Zo vraag je deze service aan

Om een service aan te vragen, heb je een IAMconnected-account nodig, die gekoppeld is aan je organisatie.
Meer informatie over het registratieproces kan je lezen op de pagina Zo vraag je een service aan. Of download de zeven stappen van het registratieproces als pdf.

Heb je al eerder een service afgenomen? Log dan in met jouw IAMconnected-account.

Als nieuwe klant maak je eerst een account aan, die je vervolgens aan je organisatie koppelt.


Service aanvragen

Klaar om je logistieke processen te optimaliseren? Vraag de service direct aan of neem contact met ons op. Onze experts staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het aanvragen van de gewenste service.