Melding Export Documentatie

Melding Export Documentatie

Je hebt één ingang voor al je voormeldingen.

Eén ingang voor al je voormeldingen

Alle douanedocumenten voor export eenvoudig voormelden bij deepsea-, shortsea- en ferryterminals. Je hebt één ingang voor al je voormeldingen. Via de service Melding Export Documentatie doe je voormelding bij de terminal. Deze voormelding is nodig zodat de terminal de aankomst kan registreren.

Service beschrijving

Door het opgeven van het boekingsnummer, het documentnummer en -type en het equipmentnummer (bijvoorbeeld het containernummer of trailernummer) doe je de voormelding. De terminal welke zich geabonneerd heeft op het boekingsnummer zal de informatie ontvangen en gebruiken voor het controleren en registreren van de aankomst. Voormelden via Melding Export Documentatie is mogelijk voor bijna alle Nederlandse deepsea-, shortsea- en ferryterminals. Een groot aantal terminals stelt dit zelfs verplicht. Zonder voormelding heb je hier geen toegang. Spreek in jouw logistieke keten goed af wie de voormelding doet. In de regel is dit de expediteur, de exporteur of de vervoerder.

Binnen de service kun je via de module Track & Trace Export je lading bovendien makkelijk volgen. In één oogopslag ziet je of jouw lading op de terminal is gearriveerd is en of er een (douane)inspecties is aangezegd.

Service kenmerken

  • BetaaldAbonnementfee en/of transactiefee van toepassing.
  • EDI-koppelingGebruik van de service is mogelijk via een systeemkoppeling EDI.
  • WebschermGebruik van de service is mogelijk via een webscherm.Aanvullende eisen

Voor deze service zijn er geen aanvullende eisen.

Hoe aansluiten?

Deze service is beschikbaar via het web of een systeemkoppeling met je eigen software. Om een indruk te krijgen van de web service verwijzen we je door naar Portbase Support. Je vindt er essentiële instructievideo’s, snelle handleidingen, veel gestelde vragen en nog veel meer dat helpt voor een goed gebruik van de Portbase-services.

Kosten

Melding Export Documentatie is een gratis community-service. Voor deze service betaal je enkel eenmalige aansluitkosten van €249,50 (excl. BTW). Na het afnemen van de service krijgt je automatisch toegang tot de service Track & Trace Export.


Zo vraag je deze service aan

Om een service aan te vragen, heb je een IAMconnected-account nodig, die gekoppeld is aan je organisatie.
Meer informatie over het registratieproces kan je lezen op de pagina Zo vraag je een service aan. Of download de zeven stappen van het registratieproces als pdf.

Heb je al eerder een service afgenomen? Log dan in met jouw IAMconnected-account.

Als nieuwe klant maak je eerst een account aan, die je vervolgens aan je organisatie koppelt.


Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?


Relevante services voor jou