12 Melding Domproc

Optimaal gebruik van vereenvoudigde douaneregelingen.

Voordelen

 • Efficiënt gebruik van DIN- en DEN-regeling
 • Minder kans op foutmeldingen, mismatches en aanzuiveringsproblemen met de Douane
 • Eenvoudig papierloos opslaan en afhalen van goederen

Via de service Melding Domproc maakt u optimaal gebruik van de domiciliëringsprocedure (domproc) van de Douane. Dat geldt zowel de DIN-regeling voor het in het vrije verkeer brengen van over zee binnenkomende goederen als voor de DEN-regeling voor het vervoer naar een entrepot. Uw lading kunt u zonder verdere formaliteiten opslaan of afhalen bij de ferry- en containerterminals.

DIN- en DEN-regeling

Met het via de DIN-regeling in het vrije verkeer brengen van goederen bespaart u tijd, vermindert de kans op controle op de terminal en verbetert uw cashflow. Aangifte doet u pas achteraf. Gelijksoortige voordelen ervaart u bij de DEN-regeling. Zonder een T1 op te maken, kunt u hiermee uw goederen naar een entrepot vervoeren. U heeft daarbij ook geen toestemming tot lossing nodig, hoeft zich niet te houden aan een vervoerstermijn, geen borg te stellen en op de terminal geen print van de transitaangifte te maken.

Zowel via web als systeemkoppeling

Via de service Melding Domproc stuurt u de voor de DIN- en/of DEN-regeling benodigde domproc-meldingen naar de Douane via web of via een systeemkoppeling. Gebruikt u het web, dan zetten wij vanuit het Port Community System (PCS) het overgrote deel van de gegevens voor u klaar. U hoeft dan alleen het vergunning- en douanenummer van de vergunninghouder in te vullen. Een handig dashboard toont u steeds de status van uw meldingen. Bij een systeemkoppeling gebeuren de meldingen rechtstreeks vanuit uw inhuis-computersysteem. In het PCS wordt het bericht daarbij aangevuld met de hier beschikbare gegevens. De domproc-melding sturen wij vervolgens in het juiste formaat naar de Douane.

In combinatie met…

Melding Domproc werkt altijd in combinatie met de service Cargo Controller. Alle voor de domproc-meldingen benodigde gegevens komen rechtstreeks uit deze service. Mismatches en aanzuiveringsproblemen worden zo voorkomen. 

Ook voor de bulksector

Voor de bulksector is de service Melding Domproc alleen beschikbaar voor agenten.

Zo sluit u aan!

Voor deze service gelden vanuit onze partners in de logistieke keten aanvullende eisen. Klik hier om te lezen wat u moet doen voordat u gebruik kunt maken van onze service.

Vraag een demo aan

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een afspraak voor een demo.

Service aanvragen

Bestaande klant*:

Inloggen met IAMconnected

*Belangrijk: uw persoonlijk IAMconnected-account dient aan een organisatie gekoppeld te zijn. Bekijk hier hoe u dit kunt doen.

Nieuwe klant:

Registreren

Nadat u het registratieproces heeft doorlopen kunt u een service aanvragen. Meer informatie over het registratieproces leest u hier.

Support

Al klant en vragen over het gebruik? Ga naar support.

Support

Voor ladingtype

 • Containers
 • Stukgoed
 • Trailer
 • Doelgroepen
  • Agent
  • Expediteur
  • Importeur
  • Rederij, cargadoor
  • Terminal